Eporex main


eporex system ph
 
M&T
 
eporex 3
 
 
 
 
 
Tομείς εφαρμογής  του EPOREX    
ΙΑΤΡΙΚΗ   
  ΑΝΑΛΓΗΤΙΚΟ
  ΑΝΑΙΣΘΗΤΙΚΟ
   ΑΝΤΙΦΛΕΓΜΟΝΩΔΕΣ
  ΑΝΤΙΦΛΟΓΙΣΤΙΚΟ
  ΜΥΟΧΑΛΑΡΩΤΙΚΟ
  ΑΠΟΙΔΗΜΑΤΙΚΟ
ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ   
  ΑΚΜΗ
  KΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑ
  ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΠΡΟΣΩΠΟΥ
  ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΣΗ - ΡΥΤΙΔΕΣ
  ΡΑΒΔΩΣΕΙΣ
  ΡΑΓΑΔΕΣ
  ΜΑΥΡΟΙ ΚΥΚΛΟΙ & ΣΑΚΟΥΛΕΣ ΜΑΤΙΩΝ


Τι είναι Μεσοθεραπεία;

Η μεσοθεραπεία πρόσφατα έγινε η πιο γρήγορα αναπτυσσόμενη θεραπεία αισθητικής ιατρικής στην 
Ευρώπη και τις ΗΠΑ. Αναπτύχθηκε από το Γάλλο γιατρό Dr. Michel Pistor το 1952, με τη θεωρία πίσω από τη μεσοθεραπεία να λέει ότι ορισμένες περιπτώσεις αντιμετωπίζονται καλύτερα, χορηγώντας μικρές ποσότητες φαρμάκου κατευθείαν στην περιοχή του προβλήματος. Οι μέθοδοι αυτές αποτελούν μία εναλλακτική λύση απέναντι στην επώδυνη και επισφαλή, κάποιες φορές, χρήση των ενδοφλέβιων μεθόδων ή στην έμμεση οδό της χορήγησης από το γαστρεντερικό σύστημα. Η Μεσοθεραπεία μπορεί να βελτιώσει ένα ευρύ φάσμα αισθητικών παθήσεων με τη χορήγηση αμινοξέων, βιταμινών και μεταλλικών στοιχείων κάτω από το δέρμα. Τα φυσικά και μη τοξικά συστατικά συνήθως προέρχονται από βότανα και φυτικά εκχυλίσματα και λειτουργούν αντιστρέφοντας τη φυσιολογία της κατάστασης, που μεταφράζεται σε μακροχρόνια αποτελέσματα. 
Η νέα καινοτόμος τεχνική Isophoresis με το σύστημα EPOREX
Το EPOREX είναι ένα βελτιωμένο σύστημα διαδερμικής μεταφοράς ουσιών βασισμένο σε ένα μεγάλο αριθμό αναγνωρισμένων κλινικών μελετών και ερευνών και ιδιαίτερα στην έρευνα του τομέα των φυσικών μηχανισμών, που αυξάνουν τη διείσδυση και διάδοση ενεργών στοιχείων στην επιδερμίδα. Το EPOREX φέρνει τη νέα γενιά συστημάτων διαδερμικής εισχώρησης ουσιών με τη σύμπραξη ήδη γνωστών τεχνικών όπως η Ιονοφόρηση, η Ιοντοφόρηση και η Ηλεκτροφόρηση, μέσω μιας καινοτόμου μεθόδου «ενεργής» μοριακής διαδερμικής μεταφοράς ουσιών που ονομάζεται: «ISOPHORESIS».
Με το EPOREX παρέχεται η μεσοθεραπεία χωρίς ενέσεις και χωρίς πόνο ή εκχυμώσεις, ενώ παράλληλα
ένα μεγάλο εύρος θεραπειών παρέχεται πλέον και από χειριστές πέραν της ιατρικής ειδικότητας με
τεράστια ευκολία και χωρίς κανένα απολύτως κίνδυνο. 
Η μεσοθεραπεία με το EPOREX και η τεχνική Isophoresis, περιλαμβάνει τη διαδερμική χορήγηση 
μικροποσοτήτων διαφόρων ουσιών και προσμίξεων ομοιοπαθητικής της εταιρίας Medical & Technology κατευθείαν κάτω από την επιφάνεια του δέρματος για να επιφέρει τη λιπόλυση και να βελτιώσει τη λεμφική και φλεβική μικροκυκλοφορία. Κάθε θεραπεία είναι μη επεμβατική και διαρκεί περίπου είκοσι με σαράντα λεπτά, χωρίς πόνο και χωρίς χρόνο αποθεραπείας, δεδομένου ότι ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει στις καθημερινές του δραστηριότητες αμέσως μετά το τέλος της θεραπείας. 
Η θεραπεία μπορεί να ξεκινήσει αμέσως μετά από μία αρχική συνάντηση με το θεράποντα ιατρό. Μερικά άτομα μπορεί να χρειαστούν θεραπεία τεσσάρων εβδομάδων, αν και μια πλήρης θεραπεία διαρκεί περίπου 8 εβδομάδες. Η θεραπεία είναι μακράς διάρκειας και τα αποτελέσματά της ορατά και μετρήσιμα. 
Επιτυγχάνονται θαυμάσια αποτελέσματα και εκείνοι που θεραπεύονται φαίνονται και αισθάνονται καλύτερα και κατά τη διάρκεια της θεραπείας και μετά το πέρας αυτής. Γενικά, αλλάζοντας σε μέτριο βαθμό τον τρόπο ζωής μας, η μεσοθεραπεία μπορεί να παρέχει ορατές βελτιώσεις.
Τί είναι η Ηλεκτροδιάτρηση (Electroporation);
Αυτή η μεθοδολογία υιοθετείται από την ιατρική, αξιοποιώντας το δυναμικό της χαρακτηριστικό, το οποίο επιφέρει αύξηση της διαπερατότητας του δερματικού ιστού. Η ηλεκτροδιάτρηση -μέσω της εφαρμογής ηλεκτρικού ρεύματος- του δέρματος εμφανίζεται με την παρουσία διαφοράς δυναμικού στη κυτταρική μεμβράνη σε επίπεδο επιθήλιας κυτταρικής δομής. Κατά συνέπεια, η λιπιδιακή στιβάδα της κυτταρικής μεμβράνης υποβάλλεται σε μια αλλαγή: το σχηματισμό των υδρόφιλων πόρων, γνωστοί ως «ηλεκτροπόροι».
Η δημιουργία των ηλεκτροπόρων εμφανίζεται μεταγενέστερα, μετά από την επαγωγή του ηλεκτρικού
παλμού και διαρκεί μόνο για λίγα λεπτά, οδηγώντας, έτσι, σε μια διάχυτη διαπερατότητα ουσιών μεγάλου βάρους, καθιστώντας τες ικανές να διαπεράσουν μέσα από ολόκληρο τον ιστό-στόχο του ηλεκτρικού παλμού.
Αυτές οι υδάτινες διαδρομές θα διατηρηθούν για μια χρονική περίοδο ευθέως ανάλογη με το μήκος κύματος του ίδιου του παλμού: αυτό το διάστημα μπορεί να κυμαίνεται από λίγα δευτερόλεπτα μέχρι και περίπου δέκα λεπτά. Αυτό καθιερώθηκε πρόσφατα από έρευνες του χημικό-βιολογικού τομέα και τη διάσημη μελέτη «Ο ρόλος των καναλιών στη μεταφορά του νερού στα κύτταρα». Αυτή η μελέτη βραβεύτηκε το 2003 με το βραβείο Νόμπελ Χημείας, που πήγε σε δύο διαπρεπείς Αμερικανούς ερευνητές, τους Roderick MacKinnon και Peter Agre. Στην πραγματικότητα, χάρη σε αυτήν τη μελέτη, έγινε δυνατή η ανακάλυψη της ύπαρξης των μοριακών καναλιών, που επιτρέπουν στην κυτταρική μεμβράνη την είσοδο ή έξοδο ζωτικής σημασίας ουσιών, όπως το νερό και τα άλατα
(πρωτεΐνες της μεμβράνης).
Τί είναι η Isophoresis; 
Η κύρια δυσκολία για τη χορήγηση των ουσιών δια μέσω του ανθρώπινου δέρματος είναι το εξωτερικό στρώμα του, δηλαδή η στιβάδα της κερατίνης, που είναι ένα σκληρό εμπόδιο στη μεταφορά των ουσιών. Η λιπιδιακή και η κερατινική δομή της στιβάδας έχει αποτελέσει αντικείμενο δεκάδων μελετών σχετικά με:
  • Τις εναλλαγές της σύνθετης αντίστασης της δερμίδας και ακολούθως με τις εναλλαγές της διαπερατότητάς
  • της, οι οποίες ελέγχονται κατά πολύ από το φορτίο του ηλεκτρικού παλμού.
  • Τον προσδιορισμό του ηλεκτρικού κύματος κατάλληλο για τη διαδερμική χορήγηση των ουσιών.
  • Τη δημιουργία συστήματος εκπομπής κατάλληλου ηλεκτρικού παλμού.
Με την νέα τεχνική ISOPHORESIS έχει επιτευχθεί τεράστια βελτίωση της διαδερμικής μεθόδου χορήγησης των  ουσιών, ώστε να ξεπεραστούν τα όρια που είχαν τεθεί από τις τεχνικές του παρελθόντος, δηλαδή, η φτωχή συγκέντρωση των ενεργών στοιχείων, το περιορισμένο βάθος διείσδυσης, ο περιορισμός των προσμείξεων των ουσιών και η ζημιά που προκαλούσαν στον ιστό τα έντονα ηλεκτρικά ρεύματα. Για τους λόγους αυτούς, η  μέθοδος ISOPHORESIS αποτελεί καινοτομία στη μη ενέσιμη μεσοθεραπεία. Νέες έρευνες έχουν ήδη διεξαχθεί σε πολλές χώρες με πολύ σημαντικά αποτελέσματα, γεγονός που αποδεικνύει το μέλλον αυτής της νέας χωρίς ενέσεις τεχνικής.
Θάλαμος Ιονισμού
Ο θάλαμος ιονισμού είναι μέρος της κεφαλής θεραπείας και αποτελεί καινοτομία στον κόσμο της 
Ηλεκτροδιάτρησης.
Στο θάλαμο αυτό πραγματοποιούνται βαθμιαία οι οσμωτικές και αγώγιμες επεξεργασίες των ουσιών ,
καθώς μεταβάλλεται η πολικότητα των μορίων και προσδίδονται ηλεκτρικά χαρακτηριστικά. Ένα
μπουκάλι αγώγιμου τζελ αναμιγνύεται αμέσως πριν από τη χρήση με τις αφυδατωμένες προσμείξεις
ουσιών (σύμφωνα με το πρωτόκολλο). Η κεφαλή έχει κατασκευασθεί κατά τέτοιο τρόπο, ώστε το εσωτερικό του θαλάμου ιονισμού να βρίσκεται συνεχώς σε επαφή με το μίγμα με σκοπό τη σταθερότητα της διέγερσης των ενεργών στοιχείων για τη μελλοντική διαδερμική χορήγηση. © 2013 www.lidsmedical.gr  |  All rights reserved.

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies στη συσκευή σας.By continuying to browse our website you agreeing to our use of cookies. Όροι χρήσης/Terms of use