Glendale XC 31-80101 (300 x 188)
 
 
 
 
 SP Spa Laser Eyeshields 01 (200 x 133)
 Sperian Milan Ind-Sci application image (300 x 450)
 
 
 
 
 
 
 
 
  sperianfrslider-300x116  

Προστατευτικά γυαλιά για Laser

Η εταιρεία Sperian - Honeywell Safety Products από το 1968 είναι παγκοσμίως η πρωτοπόρος κατασκευάστρια εταιρεία προστατευτικών γυαλιών laser για ιατρικές εφαρμογές τόσο για ασθενείς όσο και για ιατρούς. Η Sperian - Honeywell παράγει το μεγαλύτερο εύρος προστατευτικών γυαλιών υψηλής τεχνολογίας και για κάθε τύπο laser και I.P.L. για περισσότερη προστασία και ασφάλεια, καινοτομώντας τόσο στον σχεδιασμό όσο και την ποιότητα κατασκευής.
Η εταιρεία Sperian - Honeywell διαφέρει, επειδή διαθέτει:
• Εργοστάσια υπερσύγχρονης τεχνολογίας.
• Εταιρικά εργαστήρια οπτικής τεχνολογίας υπό την επίβλεψη σπουδαίων Καθηγητών Χημείας με σκοπό τον έλεγχο, την έρευνα και την ανάπτυξη των προϊόντων Sperian, σύμφωνα πάντα με τις ανάγκες της αγοράς και της συνεχώς μεταβαλλόμενης βιομηχανίας.
• Πιστοποίηση ISO των προϊόντων της, που εξασφαλίζει τα υψηλότερα διεθνή πρότυπα.
• Τα περισσότερα προϊόντα από κάθε άλλη εταιρεία στον κόσμο που έχουν εγκριθεί με τα πιστοποιητικά ANSI, CSA και CE.
• Την πιο έμπειρη ομάδα πωλήσεων και υποστήριξης και το πιο δυνατό κέντρο διανομής παγκοσμίως.
• Παγκόσμια αναγνώριση από τους μεγαλύτερους κατασκευαστικούς οίκους συστημάτων laser και I.P.L., οι οποίοι συνοδεύουν τα μηχανήματά τους με προστατευτικά γυαλιά Sperian-Honeywell.
SP Laser Milan 31-60129 (200 x 131)
H Sperian - Honeywell πρόσφατα παρουσίασε το νέο της μοντέλο Sperian Milan για την προστασία των ματιών από συστήματα laser. Το μοντέλο αυτό δημιουργήθηκε για να προστατεύει, λαμβάνοντας υπόψη τους περίπλοκους παράγοντες της προφύλαξης των ματιών από τα laser, χωρίς όμως να κάνει καθόλου 'εκπτώσεις' στην καλαισθησία, το μοντέρνο στυλ και την άνεση όταν φοριέται. Με τη βοήθεια των πολυμερών φίλτρων Sperian High Transmission (HT), τα οποία παρέχουν βελτιωμένη ορατότητα, τα γυαλιά Milan αποτελούν ένα πρωτοποριακό προϊόν που επιτρέπει στον χειριστή του εκάστοτε συστήματος να ολοκληρώνει τις θεραπείες με ευκολία και αποτελεσματικότητα.
Τη νέα σειρά γυαλιών Milan χαρακτηρίζουν οι αρθρώσεις του σκελετού με ειδικό ελατήριο, που κάνουν τους βραχίονες πολύ πιο ελαστικούς, συμβάλλοντας, έτσι, στην ανθεκτικότητα των γυαλιών και ανακουφίζοντας από την πίεση του σκελετού. Αυτοί οι ανάλαφροι και ελαστικοί σκελετοί, που κατασκευάζονται από πολλά και διαφορετικά υλικά, εφαρμόζουν τέλεια στην περιοχή της μύτης και είναι κατάλληλοι για κάθε σχήμα προσώπου. Έχουν εγγύηση εφ' όρου ζωής με τα High Transmission φίλτρα τους να έχουν ειδική αντιθαμβωτική και αντιχαρακτική επίστρωση για να παρέχουν μακράς διαρκείας και εξαιρετική ευκρίνεια. Οι χρήστες συστημάτων laser μπορούν, πλέον, να νιώθουν απόλυτη βεβαιότητα για την ασφάλεια της όρασής τους, μιας και όλη η σειρά Sperian Milan έχει κατασκευαστεί με τα αυστηρότερα ευρωπαϊκά κριτήρια και κατέχει πιστοποιητικά ANSI Z136.1, ANSI Z87.1, EN 207 και ISO.
 
 Σημαντικές Λεπτομέρειες
•  Μετά τη χρήση φυλάγετε τα γυαλιά σας σε θερμοκρασία δωματίου και στην ειδική θήκη με την οποία σας παραδόθηκαν αρχικά.
• Ελέγχετε πάντα πριν από τη χρήση για οποιαδήποτε μηχανική βλάβη ή αλλαγή χρώματος στο φίλτρο. Εάν παρατηρήσετε το παραμικρό, επισκευάστε ή αντικαταστήστε αμέσως το προϊόν σας.
• Τα προστατευτικά γυαλιά laser προορίζονται για να σας προφυλάσσουν μόνο από την έμμεση επαφή με την ακτίνα laser ή την τυχαία αντανάκλαση της ακτινοβολίας. Τα δοκιμαστικά τεστ και οι τελικές τιμές ασφάλειας, σταθερότητας και αντοχής του προϊόντος σας έχουν υπολογιστεί με βάση μια μέγιστη περίοδο 10 δευτερολέπτων ή 100 παλμών άμεσης επαφής της ακτίνας με το προστατευτικό γυαλί.
• Μην κοιτάτε ποτέ απευθείας στην πηγή της ακτίνας laser ακόμη και αν φοράτε προστατευτικά γυαλιά!
• Τέλος, ελέγχετε πάντοτε πριν από τη χρήση ότι το επίπεδο προστασίας που παρέχεται από το εκάστοτε γυαλί είναι συμβατό και κατάλληλο για το σύστημα laser, που θα λειτουργήσετε.
Τι πρέπει να γνωρίζουμε:
Ο κίνδυνος στα μάτια από τη χρήση συστημάτων laser μπορεί να προκύψει λόγω της τυχαίας αντανάκλασης της ακτινοβολίας από διάφορα αντικείμενα εντός του χώρου θεραπείας, που δύνανται να προκαλέσουν το φαινόμενο αυτό. Σημαντικό, δε, να σημειωθεί ότι μία μόνο ακτίνα laser αρκεί για να προκαλέσει σοβαρή ζημία στην όραση.
glasses patient
Υπάρχει, όμως, μία πολύ εύκολη λύση προκειμένου να αποτραπεί η όποια ζημιά στα μάτια, εάν τόσο ο χειριστής όσο και κάθε άλλος παρευρισκόμενος εντός του χώρου θεραπείας, φοράει το κατάλληλο γυαλί προστασίας.
Τί ορίζεται, όμως, ως κατάλληλο και τί πρέπει να κοιτάμε κατά την επιλογή των προστατευτικών γυαλιών laser; Ας ρίξουμε μια ματιά στα παρακάτω:
• Στην περίπτωση που διαθέτετε ένα σύστημα με ορατή ακτίνα laser σε συγκεκριμένο μήκος κύματος από 400nm έως 700nm και πρέπει να είστε σε θέση να βλέπετε την ακτίνα αυτή κατά τη διάρκεια της εφαρμογής, τότε χρειάζεστε γυαλιά τα οποία πιστοποιούνται με EN 208. Σε κάθε άλλη περίπτωση, χρησιμοποιείστε γυαλιά προστασίας που πιστοποιούνται με EN 207.
• Πάνω στη συσκευασία των προστατευτικών γυαλιών laser πρέπει να αναγράφεται ο βαθμός προστασίας σε σχέση με το μήκος κύματος του laser και να υπάρχει το σήμα CE.
• Προκειμένου ένα προϊόν προστασίας ματιών από ακτίνες laser να συμμορφωθεί με την Ευρωπαϊκή Οδηγία 89/686/EEC, που ρυθμίζει τον τομέα του ατομικού προστατευτικού εξοπλισμού, ένας διαπιστευμένος φορέας πιστοποίησης πρέπει να εξετάσει και να πιστοποιήσει αυτό το προϊόν σύμφωνα με το EN 207 ή το EN 208 –ανάλογα με την περίπτωση– και να εκδώσει ένα πιστοποιητικό εξέτασης τύπου EC, το οποίο υποδεικνύει τα επίπεδα προστασίας που έχει το εκάστοτε προστατευτικό γυαλί ενάντια στην ακτινοβολία laser.
• Η προστασία που προσφέρει ένα γυαλί πρέπει να συνάδει με το μήκος κύματος του συστήματος laser και να είναι κατάλληλη ακόμη και για το χειρότερο πιθανό σενάριο, δηλαδή, να προστατεύει απόλυτα από τη μέγιστη δυνατή πυκνότητα ισχύος ή ενεργειακή πυκνότητα στην οποία θα μπορούσε να εκτεθεί ο εκάστοτε χειριστής.
SP Indust Laser NewYork low res
• Γενικά, η μικρότερη προσιτή διάμετρος ακτινών χρησιμοποιείται για αυτόν τον υπολογισμό. Εντούτοις, στην περίπτωση αποκλίνουσων ακτινών, η διάμετρος των 10 cm της ακτίνας από το σημείο απόκλισης μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να υπολογίσει την πυκνότητα ισχύος ή την ενεργειακή πυκνότητα.
• Να σημειωθεί ότι ο φορέας πιστοποίησης για το EN 208 κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ελέγχου του εκάστοτε προστατευτικού γυαλιού υποθέτει ότι ο χειριστής έχει ένα μέσο βαθμό αντανάκλασης στον βλεφαρισμό των ματιών του (0.25 δευτερόλεπτα/βλεφάρισμα).
• Εάν, δε, πολλά και διαφορετικά προϊόντα προσφέρουν επαρκή προστασία και πληρούν όλες τις παραπάνω προϋποθέσεις, τότε αυτά που θα πρέπει να συγκρίνετε είναι τα παρακάτω:
1. Διαπερατότητα φωτός ⇒ Ο βαθμός προστασίας των γυαλιών δεν πρέπει να επηρεάζει την ορατότητα του πεδίου εργασίας.
2. Το φίλτρο των χρωμάτων ⇒ Εάν χρειάζεται να είστε σε θέση να διακρίνετε κάποιο χρώμα κατά τη διάρκεια της θεραπείας (για παράδειγμα ένα προειδοποιητικό φως ή βοηθητική δέσμη στο σύστημά σας), τότε πρέπει να επιλέξετε με προσοχή την απόχρωση των γυαλιών σας.
3. Δυνατότητα εφαρμογής πάνω σε διορθωτικά γυαλιά όρασης ⇒ Αναφέρεται στο αν το γυαλί, που θα επιλέξετε, διαθέτει την ειδική υποδοχή για να στερεώνεται με ευκολία επάνω στα δικά σας γυαλιά μυωπίας, αστιγματισμού, κλπ.
4. Το βάρος του σκελετού, η άνεση και η ασφάλεια στην εφαρμογή ⇒ Τα γυαλιά πρέπει να φορώνται για να σας προστατεύουν απόλυτα και αυτά τα τρία κριτήρια διασφαλίζουν ακόμη περισσότερο το επίπεδο προστασίας
© 2013 www.lidsmedical.gr  |  All rights reserved.

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies στη συσκευή σας.By continuying to browse our website you agreeing to our use of cookies. Όροι χρήσης/Terms of use